Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην κεντρική προκυμαία

Στην κεντρική προκυμαία του λιμένος Καλαμάτας, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων.

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, στην Παραλία Καλαμάτας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος θα τελέσει την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.00 το πρωί, θα ξεκινήσει η θρησκευτική πομπή από τον Ιερό Ναό και μέσω των οδών Αναλήψεως, Τσαμαδού και Ναυαρίνου θα τερματίσει στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων.

Οι προετοιμασίες του Δήμου Καλαμάτας για την τελετή βρίσκονται σε εξέλιξη, δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης θα επιβιβασθεί σκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, ενώ επί της προκυμαίας θα στηθεί εξέδρα των επισήμων, πλησίον της οποίας θα βρίσκεται ο Ιερός Κλήρος. Ο λαός θα μπορεί να παρακολουθήσει την τελετή από την κεντρική προκυμαία και από την κάθετη προκυμαία του λιμανιού (που ξεκινά από το "Πανελλήνιον").

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech