Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πανελλήνια μελέτη διατροφής και υγείας, με δωρεάν εξετάσεις

Η «Πανελλαδική μελέτη διατροφής και υγείας / Σχέδιο δράσης για την προαγωγή της δημόσιας υγείας στον τομέα της διατροφής» αποτελεί ένα ερευνητικό έργο εθνικής εμβέλειας και σημασίας, που ανέλαβε να υλοποιήσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κύριος στόχος της ΠΑΜΕΔΥ είναι η εκτίμηση, με συλλογή δεδομένων ανά την Ελλάδα, δεικτών υγείας, χρονίων νοσημάτων, διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής του ελληνικού πληθυσμού, χρησιμοποιώντας αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα. Τα αποτελέσματα της ΠΑΜΕΔΥ θα αποτελέσουν την κύρια πηγή ιεράρχησης υγειονομικών αναγκών και προτάσεων μέτρων δημόσιας πολιτικής, για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των κυριοτέρων παραγόντων κινδύνου στον ελληνικό πληθυσμό.

pamedy

Στην περιοχή μας η έρευνα αναμένεται να διεξαχθεί κατά το διάστημα από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

Εφόσον κάποιος επιλεγεί για να λάβει μέρος στη μελέτη και αποδεχθεί τη συμμετοχή του, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ύψους, βάρους, λιπομέτρηση, σπιρομέτρηση, δυναμομέτρηση και αιμοληψία (πλήρης αιματολογικός και βιοχημικός έλεγχος, βιταμίνες, θυρεοειδικές ορμόνες, βαρέα μέταλλα, κ.ά.). Επίσης, θα λάβει διατροφικές συστάσεις και συμβουλές από κλινικούς διαιτολόγους για καλή υγεία και για την αντιμετώπιση κύριων προβλημάτων υγείας, όπως παχυσαρκία, διαβήτης, υπέρταση, υπερλιπιδαιμίες και καρδιαγγειακά.

Μπορείτε εδώ να δείτε σχετικό φυλλάδιο σε ηλεκτρονική μορφή.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech