Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παρουσίαση βιβλίου για τη Μικρομάνη

Η παρουσίαση του βιβλίου «Η Μικρομάνη, ο τόπος μου» της Αικατερίνης Α. Κουρλέτη - Παντελάκη πραγματοποιήθηκε στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, στη Μικρομάνη, το βράδυ της Πέμπτης 17 Αυγούστου 2017. Η συγγραφέας έγραψε για το κίνητρο δημιουργίας αυτού του βιβλίου: «Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να ξυπνά το ενδιαφέρον, να συνθέτει, να ανοίγει το πέπλο του παρελθόντος, όχι ως μνημείο το οποίο πρέπει να διατηρηθεί, αλλά για να το αντιμετωπίζουμε ως ένα αδιάσπαστο κομμάτι της ζωής μας, όπου αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας και επικυρώνουμε την ταυτότητά μας, που μας καθορίζουν την αυθεντικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς του πολίτη της Μικρομάνης».

Ομιλητές ήταν ο Ηλίας Μπιτσάνης δημοσιογράφος, συγγραφέας και η Αθανασία Γιαννέτου – Φράγκου, φιλόλογος - αρχαιολόγος, διευθύντρια των Σχολών Μαθητείας ΟΑΕΔ Καλαμάτας. Συντόνισε ο Χάρης Κουτσουρόπουλος, Πρόεδρος Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μικρομάνης.
Ο Δήμαρχος παρευρέθη στην παρουσίαση του βιβλίου, κατόπιν προσκλήσεως και, σε χαιρετισμό του, συνεχάρη τη συγγραφέα για την εργώδη προσπάθειά της, καθώς μέσα από το βιβλίο της παρουσιάζεται η Μικρομάνη των τριών τελευταίων αιώνων, με τη συμμετοχή της στους εθνικούς αγώνες, την προσφορά της σε θέματα πολιτισμού, τη θρησκευτικότητα των κατοίκων και τις επιδόσεις τους στην παραγωγική διαδικασία, ιδιαίτερα την αγροτική. Τη Μικρομάνη, που συρρικνώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ δε θα ΄πρεπε, εξαιτίας της απουσίας αγροτικής πολιτικής και άλλων εργαλείων υποστήριξης της υπαίθρου, κάτι που δυστυχώς έχει πλήξει καίρια την περιφερειακή Ελλάδα. Η εγκατάλειψη της υπαίθρου έχει καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά μας προβλήματα.

1.jpg2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG7.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech