Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σεμινάριο για ξύλινα πνευστά στις «Μουσικές του Κόσμου»

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Μουσικές του Κόσμου», η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών - αλλά και φίλων - των Σχολών της «Φάρις») προσκαλούν το κοινό, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11:00 έως τις 14:00, σε σεμινάριο με θέμα «Η τέχνη των ξύλινων πνευστών», από το Κουϊντέτο Ξύλινων Πνευστών «Αίολος».

Το κουϊντέτο ξύλινων πνευστών «Αίολος» ιδρύθηκε το 2009 στην Αθήνα από καταξιωμένους σολίστ πνευστών οργάνων, μέλη ελληνικών συμφωνικών ορχηστρών. Προσδοκία του συνόλου είναι η προβολή του πλούσιου διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, το οποίο παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστο, η ανάδειξη έργων Ελλήνων συνθετών και, ταυτόχρονα, ο εμπλουτισμός του ρεπερτορίου με παραγγελίες νέων έργων. Το κουϊντέτο «Αίολος» έχει οργανώσει ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει συμπράξει με σύνολα εγχόρδων, με χορωδίες και με σολίστ μονωδούς σε αυθεντικά έργα ή μεταγραφές, που επιμελούνται τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος.
Έχει εμφανισθεί στις πιο σημαντικές αίθουσες συναυλιών της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, του Ωδείου Αθηνών και του Δημοτικού Θεάτρου Κερκύρας, ενώ έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία.
Το ρεπερτόριο, το οποίο ξεπερνά ήδη τα 130 έργα, δεν καλύπτει μόνο το εύρος της φιλολογίας του κουϊντέτου πνευστών, αλλά και έργα για μεγαλύτερα σύνολα.
Μεταξύ των καλλιτεχνών με τους οποίους έχει συνεργασθεί, είτε από πλευράς παρακολούθησης σεμιναρίου είτε σύμπραξης, βρίσκονται οι Hansjörg Schellenberger, Günther Schuller, Philippe Berrod και Guy Dangain.
Το κουιντέτο αποτελούν οι παρακάτω μουσικοί:
Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο
Γιάννης Τσελίκας, όμποε
Άγγελος Πολίτης, κλαρινέτο
Γιώργος Φαρούγγιας, φαγκότο
Σπύρος Κάκος, κόρνο.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές πνευστών οργάνων, σπουδαστές μουσικής αλλά και φιλόμουσους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

aiolos_Quintet_1.png

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech