Δήμαρχος

Τροποποιήθηκε στις .


dhmarxosΟ Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στο Κέντρο Αβίας (Μάνη) το 1950. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Νομική Σχολή (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάσθηκε ως καθηγητής για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα και υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος από την αρχή της σταδιοδρομίας του, καθώς πάντοτε τιμήθηκε με την ψήφο των συναδέλφων του σε δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις. Στην πόλη της Καλαμάτας διαμένει πάνω από 40 χρόνια και είναι δημότης από το 1978.

Εξελέγη τρεις φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του αειμνήστου Νομάρχη Παναγιώτη Φωτέα και του μετέπειτα Νομάρχη Δημήτρη Δράκου.

Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και συγκεκριμένα για 7 χρόνια αναπληρωτής του Νομάρχη και Πρόεδρος Νομαρχιακών Επιτροπών (Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Υποδομών) και για 5 χρόνια Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.

Μετά τη δημιουργία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, εξελέγη πρώτος Πρόεδρός της (2011).

Είναι έγγαμος με την Αναστασία Μηλίτση, διδάκτορα φιλόλογο, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους και έχει τρία παιδιά, τον Βαγγέλη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, διδάκτορα ΕΜΠ, τον Ηλία, Στρατιωτικό Ιατρό και το Νικόλα, Πολιτικό Μηχανικό.

 

Share

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr